Bakkersland verkoopt zuurstofarm verpakte activiteiten aan Dutch Bakery

30 jan 2015

Hedel, 30 januari 2015 – Bakkersland maakt vandaag bekend overeenstemming te hebben bereikt over de verkoop van de ZAV (zuurstofarm verpakte) broodproducten. Dutch Bakery B.V. wordt de nieuwe eigenaar.

De verkoop van de zuurstofarm verpakte activiteiten past in de strategie van Bakkersland om zich te focussen op de productie van dagvers brood, winkelafbak brood en gebak. Bij de verkoop zijn de bakkerijen in Tilburg en Eindhoven én het distributiecentrum in Tilburg betrokken. Met de verkoop aan Dutch Bakery is een soepele voortzetting van de dienstverlening aan klanten gegarandeerd.

“Met de verkoop van de ZAV activiteiten kunnen we ons nog verder specialiseren in het vervaardigen van de beste dagvers- en winkelafbak producten. Daarmee kunnen we onze sterke marktpositie in deze segmenten verder verbeteren en groei realiseren. De ZAV activiteiten sluiten goed aan bij de strategie en organisatie van Dutch Bakery. We zijn dan ook blij dat we in hen een solide koper hebben gevonden die al jaren gespecialiseerd is in dit segment,” aldus Chris Deen, CEO van Bakkersland.

“Met de focus die Dutch Bakery al decennia lang heeft op het ontwikkelen en bakken van thuisafbak-brood, gecombineerd met de schaalgrootte van de van Bakkersland overgenomen activiteiten, zal een toonaangevende onderneming ontstaan in de Nederlandse thuisafbak-markt,” aldus Jefrem Schapendonk, CEO van Dutch Bakery.
___________________________________________________________________________

Over Dutch Bakery B.V.
Dutch Bakery B.V. is een familiebedrijf, gevestigd te Waalwijk, dat in 1936 is opgericht door
de grootvader van de huidige CEO. Vandaag de dag is het bedrijf gespecialiseerd in de productie van worsten- en saucijzenbroodjes en diverse andere hartige snacks, zowel diepvries, gekoeld als zuurstofarm verpakt. De producten van Dutch Bakery worden, zowel in Nederland als in het buitenland, aan de grote supermarktorganisaties verkocht. In 2012 heeft het bedrijf reeds de thuisafbak worsten- en saucijzenbroodjes bakkerij van Bakkersland overgenomen

Over Bakkersland
Bakkersland is een dynamisch concern dat iedere dag weer dagvers brood, winkelafbak brood en gebak voor haar klanten verzorgt. Bakkersland is voor veel partijen de Nederlandse retail partner waar het gaat om het ontwikkelen, produceren en het op de markt brengen van op maat gemaakte concepten. In Nederland is Bakkersland marktleider met 15 bakkerijen verspreid door het hele land.

Voor meer informatie:
Citigate First Financial; Geert Pielage
Telefoon: 020 575 40 10
Mobiel: 06 50 99 93 43
Email: geert.pielage@citigateff.nl
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

© 2018 Bakkersland

Webdesign & cms door Footsteps