Bakkersland herfinanciert kredietfaciliteit en creëert ruimte voor toekomstige groei

05 jul 2013

Hedel, 4 juli 2013 – Bakkersland maakt bekend dat zij haar lopende kredietfaciliteit volledig heeft geherfinancierd. De lening zou oorspronkelijk eind september 2013 expireren. Het syndicaat werd gevormd door ABN AMRO (tevens coördinator) en ING. Met deze banken heeft Bakkersland zich voor de komende jaren verzekerd van solide financieringspartijen.

De herfinanciering, waarin tevens is voorzien in ruimte voor toekomstige groei, is een sterk signaal van vertrouwen in de toekomst van Bakkersland en in de door Bakkersland uitgezette strategie, welke actief wordt gesteund door eigenaar Parcom Capital.

Speerpunt van de strategie van Bakkersland is een duidelijke focus op het ontwikkelen, produceren en vermarkten van dagvers brood, gebak en afbakbrood. Met het afstoten van enkele niet-kernactiviteiten eind 2012, de focus op een nog intensievere samenwerking met retail partners, significante investeringen in ondermeer innovaties en productiemiddelen en een verdere professionalisering van de organisatie is Bakkersland klaar voor verdere groei.

Bakkersland is van mening dat zij zich met de nieuwe financiering een sterke basis heeft verschaft voor deze toekomstige groei en dat zij een financieringsstructuur heeft geregeld die goed past bij de karakteristieken van de onderneming. Met de nieuwe overeenkomst vervallen alle bestaande financieringsafspraken.

Bakkersland werd in dit herfinancieringstraject bijgestaan door financieel adviseur Bank Oyens & van Eeghen en advocatenkantoor Allen & Overy. Clifford Chance trad op namens de banken.
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

© 2018 Bakkersland

Webdesign & cms door Footsteps